Det har bakats hundratals äppelochadventsbullar i helgen och det fortsätter vi med även den kommande.Vill du själv baka dessa goda bullar så kommer receptet här:
Fördeg:
500 g mjölk
700 g vetemjöl
50 g jäst
Låt stå kallt över natt
Deg:
fördegen
150 g smör
150 g rårörsocker
3 ägg
lite kardemumma
500 g vetemjöl
Knåda degen elastisk.Låt vila ca 45 min.Gör under tiden remonsen dvs fyllningen.
Kanelremons:
500 g smör
550 g rårörsocker
100 g vetemjöl
100 g kanel
Kavla ut degen.Bred på ett lager av remonsen.Forma bullar.Jäs på plåt en stund till.Om du nu vill göra äppelbullar ta några röda äpplen och hacka upp och stoppa i några bitar i varje bulle.I mitten gör du en liten grop och lägger en sked med äppelmos/kompott.Grädda o 225 grader tills de är klara!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar