2 jan. 2014

Svedjerågen


Gott Nytt År kära Brödvänner! 
Vi är tillbaka efter några dagars ledighet och har nu öppet som vanligt fredagar kl 9-18 och lördagar kl 9-14. 
Pizzafredagarna drar vi igång med igen 31 januari och fortsätter som vanligt varannan vecka efter det....
Vörten har vi sagt hej då till för denna gång och vi får hinna längta ungefär ett år…..
Svedjerågen är vårt nästa säsongsbröd som vi kommer baka framförallt på måndagar,onsdagar, fredagar ett tag framöver nu. Det är ett riktigt gott hälsobröd som vi känner oss riktigt sugna på nu!
Svedjerågen är en gammal nordisk spannmålssort med fantastisk smak och hög näringstäthet.Den kan bli upp till 3 meter hög där den växer.Den odlas av Wästgötarna förstås. Vårt bröd bakas med svedjerågmjöl,fullkornsrågmjöl,rågsurdeg och havssalt.Det är allt.Som får stå och jäsa över natt och hinna utveckla ordentligt med smak och som håller sig saftigt länge!






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar