23 jan. 2016

Sesam

Nu har vi vaknat till lite efter julledigheterna och är påfyllda med ny energi ! Hej på er! Vi bakar Sesam, vårt nya säsongsbröd sen ett par veckor tillbaka.Ett fluffigt knaprigt ljust dinkelbröd med rågsurdeg,honung och rostad sesam.Riktigt najs!Du finner det hos oss i bageriet eller i någon av våra leveransbutiker....
Vi har öppet nu som vanligt fredagar 9-18 och lördagar 9-14.Pizzastart blir nästa fredag 29 jan.Nästa fredag är det också vår semmelstart för er semmelsugna! Not Quite Semmelcafe, som vi kör också i år går av stapeln 13-14 feb kl 11-17,så skriv in det i kalendern redan nu!Då blir det semlor i långa rader....
Just idag lördag, finns det det Dalslandskaka på vårt vis - smör,mjölk,siktad råg,ölandsvete,råsirap,rågsurdeg och lite jäst.Långsam vila över natten i kylen innan avbakning i vedugnen....Stärker och värmer riktigt gott nu i bistra vinterkylan!
Vi har också bakat Vinterglöd kakor,goda att knapra på i skidbacken eller på skridskoisen.... Nakenkornflingor,havreflingor,råsocker,torkade plommon,smör,ölandsvete,apelsinskal,vit choklad,kardemumma,vaniljsocker.
Vi ses!


 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar