3 apr. 2019

Vår i surdegen,vår på pizzan!

 Ja nu bubblar det på bra i degarna! Våren är här och vi bagare får öka tempot då det jäser på bra mycket snabbare så här års!
Just nu har vi Sköna bönan som säsongsbröd.Ett väldans trevligt bröd ,där 25% av mjölet är bönmjöl på åkerböna odlat på västkusten!proteinrikt,bra och enkelt sätt att lägga till mer bönor i sin vardag...
Nässlorna börjar frodas ute och snart går vi över på nässelbröd med timjan-en favorit som återkommer hos oss varje vår....

Vår är det även på pizzan då vi fått tag i jordärtskockor från tillsammansodlingen här i Fengersfors! Jordärtskockan blir fredagens specialpizza med vitlökscremefraiche,lagrad prästost, tunnt skivad jordärtskocka och potatis,färsk timjan och gräslök,mums!


                  Fredag 5 april kl 16-20

       Jordärtskockan:
Vitlökscremefraiche,jordärtskocka,potatis,lagrad prästost,timjan,gräslök
                110 kr

              Fengan:
Färska tomater,mozarella,basilikaolja,vår tomatsås och lagrad prästost
                90 kr

              Bruket:
Rostad paprika,värmlandsnässkinka,ruccola,vår tomatsås och lagrad prästost
                100 kr

                                       Dalsland:
Rödbeta,fetaost,vår tomatsås och 
          lagrad prästost 
                90 kr

             Villan:
GetostJärnamejeri,fetaost,ädelost,mozarella
päron,vår tomatsås och lagrad prästost
                100 kr


Vi har även veganost och glutenfria pizzabottnar för 15 kr/extra

Helgens bullar att botanisera bland är kardemumma,vanilj,kanel,tosca eller björnbär/vitchoklad.Vi har fått fram lite av utemöblerna om ni vill sitta ute och fika !

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar