22 sep. 2021

Lizas svamppizza!

 

Foto:Malin Robertsson-Harén


Liza Johansson har alltid gillat och varit intresserad av svamp. När hon flyttade till Fengersfors med sin familj 1986 var svampen en av de avgörande anledningarna. 

Den andra var att platsen var lämplig att starta en fiskodling på vilket de också gjorde. Liza är utbildad svampkonsulent och delar gärna med sig av sin kunskap. Hon ser också svampen ur ett konstnärligt perspektiv och både målar och färgar med svamp. Liza gav för några år sen ut boken "Pigment och papper av svamp" som är inspirerande att läsa. 

Vi är väldigt glada över att du finns här i vår by Liza och vi presenterar stolt Lizas pizza med svamp som hon har plockat förstås!

        

          Vedugnsbakad pizza

         24 september kl 16-19

             

         Svamp-Lizas godaste:

Karl-Johansvamp, rödgul trumpetsvamp,

trattkantarell, fårticka, kremlor, strävsopp,

gul lök, västerbottenost, salvia,

mozzarella, vår tomatsås och ruccola.

                      130 kr

 

Fengan:

Långbakade Gällenästomater,

 Sarella(mozzarella från

Stekosterian), basilikaolja,

vår tomatsås och lagrad prästost.

110 kr

 

Bruket:

 Spetspaprika från Gällenäs,

fetaost, basilikaolja,

skivad nötrulle från Grön ko,

ruccola, vår tomatsås

och lagrad prästost.

120 kr

 

Dalsland:

Fetaost och rödbeta, vår tomatsås

och lagrad prästost.

110 kr

 

Villan:

Getost Skärvången, fetaost,

Ädelost Skärvången,Sarella Stekosterian,

päron, vår tomatsås

och lagrad prästost.

120 kr

  

Ring och boka! vi har veganost/glutenfria pizzabottnar 15 kr/extra

Tele:0532-784820

 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar