21 aug. 2014

Gastronomiska Matverk


 Ja, Glupsk på Dalsland blev åter ett fantastiskt evenemang  !  Och närmare 3000 personer besökte Bruket i helgen.....Vi bakade förstås så mycket vi bara kunde och ändå var allt slut redan efter ett par timmar på lördagen! Under Glupsk deltog vi tävlingen Gastronomiska Matverk som är en tävling som syftar till att skapa nya produkter med lokal förankring och som vill uppmuntra kreativa samarbeten mellan råvaruproducenter och förädlare. Juryn -med bla landslagskocken Fredrik Andersson- gillade vårt bidrag och utsåg vår pizza Jorden(med Dalspiras ricotta/getaost och Gåsevikens potatis) till Andra plats i denna dalsländska deltävling.Kul! och tack säger vi! Denna fina motivering fick vi med diplomet:
Lisen Sundgren hade en vild vandring i vår örtagård och så här många lyssnade på det,fast regnet hängde i luften! Lisen är aktuell med en ny bok-Det vilda köket-tillsammans med ekokocken Rune Kalf-Hansen.Spana in den,superbra!
Hela bordet fyllt med Glupskbrödsdeg....













Inga kommentarer:

Skicka en kommentar