25 nov. 2020

Larssons Italien style pizza!

 

FotoMalin Robertson Harén @Malin Robertson Harén

Malin och Johan Larsson driver Larssons gårdsbutik i Gyltungebyn utanför Åmål sedan ett par år. De bor i närheten där de har sin gård som har växt med åren och idag rymmer 200 kor och 300 hönor. 

Drömmen som de haft länge om att ha en egen gårdsbutik och kunna sälja sitt kött och sina ägg själva  realiserades när ett par hus ingick i ett markköp. Det blev inte bara gårdsbutik utan också kafé och en heminredningsbutik i det stora vackra huset. 

Trots att många var skeptiska när de skulle starta sin butik så långt från stan och med lång grusväg har det gått över förväntan från början och många kommer och fikar och handlar på helgerna när det är öppet. 

Malin och Johan har verkligen bevisat att det går att skapa förändring på landsbygden genom sitt positiva tänkande och agerande. Nu ser vi fram mot deras pizza på fredag!

Deras hemsida hittar ni här!

Malin och Johan har valt en italiensk touch på sin pizza och förutom sin egenproducerade Krav-färs blir det Stekosterians mozzarella, som de kallar Sarella, soltorkade tomater och tunt hyvlad zucchini. 

Låt er väl smaka!


Vedugnsbakad surdegspizza

på kulturspannmål

 

27 november kl 16-19

             

Larssons Italien style:

Nötfärs från Larssons gårdsbutik,

Sarella(mozzarella från Stekosterian),

soltorkade tomater, tunt hyvlad zucchini,

vår tomatsås och lagrad prästost.

130 kr

 

Fengan:

Långbakade tomater från Gällenäs,

Sarella(mozzarella från Stekosterian,

basilikaolja,

vår tomatsås och lagrad prästost.

100 kr

 

Bruket:

 Gällenäs paprika, basilikaolja, nötrulle

från Grön ko, ruccola, vår tomatsås

och lagrad prästost.

110 kr

 

Dalsland:

Fetaost och rödbeta, vår tomatsås

och lagrad prästost.

100 kr

 

Villan:

Getost Skärvångens, fetaost,

ädelost, Sarella, päron, vår tomatsås

och lagrad prästost.

110 kr

 

                 Ring och boka!

Tele:0532-784820

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar