8 dec. 2020

Saffran både här och där!


Saffran, saffran detta guld!
 Nu är det vört, saffransbullar och pepparkaksproduktion 
hela tideni bageriet, det närmar sig jul med andra ord!
Sista pizzan för i år har vi på fredag, 
det blir såklart Jul i havet som är en klassiker vid 
detta laget, också med saffran.


Vi har sån tur som har Emmy hos oss dessa veckor 
och hjälper oss och lär sig om tunga vörtdegar och 
mycket annat förstås.

Emmy går Eldrimners bageriutbildning och har 
praktik hos oss några veckor. Eldrimners utbildningar är mathantverksutbildningar och det är ju just det vi sysslar med, mathantverk! 

Så här ser våra öppettider ut fram till nyår:

11 dec kl 09-19 
12 dec kl 09-17
18 dec kl 09-17
19 dec kl 09-17
23 dec kl 11-17
30 dec kl 09-16


Vedugnsbakad surdegspizza

på kulturspannmål

 

11 dec kl 16-19

 Jul i havet:

Saffranscremefraiche,vitlök,räkor,grönkål,

picklad rödlök,lagrad prästost

130 kr

 Fengan:

Långbakade tomater från Gällenäs,

Sarella(mozzarella från Stekosterian,

basilikaolja,

vår tomatsås och lagrad prästost.

100 kr

 Bruket:

 Gällenäs paprika, basilikaolja, skinka från 

Linderödsgris, ruccola, vår tomatsås

och lagrad prästost.

110 kr

 Dalsland:

Fetaost och rödbeta, vår tomatsås

och lagrad prästost.

100 kr

 Villan:

Getost Skärvångens, fetaost,

ädelost, Sarella, päron, vår tomatsås

och lagrad prästost.


Ring och boka!

Tele:0532-784820

Vi har veganost och glutenfria pizzabottnar 15kr/extra.


 

25 nov. 2020

Larssons Italien style pizza!

 

FotoMalin Robertson Harén @Malin Robertson Harén

Malin och Johan Larsson driver Larssons gårdsbutik i Gyltungebyn utanför Åmål sedan ett par år. De bor i närheten där de har sin gård som har växt med åren och idag rymmer 200 kor och 300 hönor. 

Drömmen som de haft länge om att ha en egen gårdsbutik och kunna sälja sitt kött och sina ägg själva  realiserades när ett par hus ingick i ett markköp. Det blev inte bara gårdsbutik utan också kafé och en heminredningsbutik i det stora vackra huset. 

Trots att många var skeptiska när de skulle starta sin butik så långt från stan och med lång grusväg har det gått över förväntan från början och många kommer och fikar och handlar på helgerna när det är öppet. 

Malin och Johan har verkligen bevisat att det går att skapa förändring på landsbygden genom sitt positiva tänkande och agerande. Nu ser vi fram mot deras pizza på fredag!

Deras hemsida hittar ni här!

Malin och Johan har valt en italiensk touch på sin pizza och förutom sin egenproducerade Krav-färs blir det Stekosterians mozzarella, som de kallar Sarella, soltorkade tomater och tunt hyvlad zucchini. 

Låt er väl smaka!


Vedugnsbakad surdegspizza

på kulturspannmål

 

27 november kl 16-19

             

Larssons Italien style:

Nötfärs från Larssons gårdsbutik,

Sarella(mozzarella från Stekosterian),

soltorkade tomater, tunt hyvlad zucchini,

vår tomatsås och lagrad prästost.

130 kr

 

Fengan:

Långbakade tomater från Gällenäs,

Sarella(mozzarella från Stekosterian,

basilikaolja,

vår tomatsås och lagrad prästost.

100 kr

 

Bruket:

 Gällenäs paprika, basilikaolja, nötrulle

från Grön ko, ruccola, vår tomatsås

och lagrad prästost.

110 kr

 

Dalsland:

Fetaost och rödbeta, vår tomatsås

och lagrad prästost.

100 kr

 

Villan:

Getost Skärvångens, fetaost,

ädelost, Sarella, päron, vår tomatsås

och lagrad prästost.

110 kr

 

                 Ring och boka!

Tele:0532-784820

11 nov. 2020

Grönt är skönt!

 


Grönt är skönt ! Veckans pizza som är komponerad av Jennie och Annalisa är en höstpizza - snäll för både kropp och själ! Pizzan får dig att känna som när Annalisa och jennie sätter tänderna i något - " It will make your whole body smile"...

Pumpa, salvia,cashewmozarella,färsk oregano,toppad med krispig grönkål och havtornsfruktolja.Det ni! Missa inte den!


Jennie driver Jennies massage & botanisk hudvård och är bla diplomerad ekologisk hudterapeut,massaqeterapeut.Hon tilllverkar hudvårdsprodukter,ger behandlingar,har kurser samt säljer utvalda produkter av finaste kvalitet som är både hållbara och snälla mot naturen.

Annalisa driver Organic Living&massage där hon bla erbjuder yogaklasser och massage på Berglunds gränd 2 i Bengtsfors där ni även hittar Jennie ! Annalisa har en lång erfarenhet av att ha arbetat som fitnessinstruktör,haft egen verksamhet inom friskvård med yoga,pilates,massage och näringslära.Läs mer vad de erbjuder och gör för spännande grejer på 

www.jenniesmassage.se och www.organicliving.nu



3 nov. 2020

Knarrströms godaste

 


Då var det äntligen dags för pizza igen! Här är Johnny Knarrström och det är han som valt vad som ska vara på specialpizzan nu den 6 november! 

Knarrströms godaste:

Grönpepparcremefraiche,lagrad prästost,rökt fläskfile,sparris,ananas,långbakade tomater

Johnny har bott stora delar av sitt liv i Fengersfors så när som på 2 år när han arbetade på Volvo i Göteborg.  Många år jobbade Johnny här på Bruket där han även under 10 års tid hade sitt eget företag JK Papprör i Oceanhallen ! Många olika jobb har det blivit under åren, för Enderlein, för ÅSA , som bergsprängare,för Håkanssons och inte minst några år i Ica Lanthandel med Brobacks. Det ni! Ni kan tro att han har många berättelser att berätta för oss....

Ring in er beställning på 0532-784820 ! I övrigt ser menyn ut som vanligt med Fengan,Dalsland,Bruket och Villan. 

Hoppas det ska smaka!


Foto:Malin Robertsson Haren


        


13 okt. 2020

Countryside by Niemi!


Detta är familjen Niemi som bor här i Fengersfors och består av Camilla, Matti, Anni, Salli och Milja. 

Camilla är uppväxt i Fengersfors men efter några år på annan plats återvände hon med Matti för 10 år sen. 

Förutom Camillas anställning på badhuset i Åmål lever hon ett aktivt liv med sång, dans, familj och bakning är hon upphovskvinnan bakom Annaloppet som växt sig stort genom åren och samlat in pengar till Cancerfonden. 

Camilla ställer gärna upp med sin tid när det behövs en extra person vid evenemang.  

Det är så fint och tydligt med vårt lilla samhälle här att varje person som bor här har betydelse och att vi skapar vår plats tillsammans!

Denna veckan har Camilla tillsammans med sin familj bestämt specialpizzan, hoppas ni gillar den:  


Vedugnsbakad surdegspizza

på kulturspannmål

 16 oktober kl 16-19

             

Countryside by Niemi:

Rökt får från Kroppefjäll, picklad rödlök, babyspenat, vitlökscrème-fraiche, mozzarella,

honung, vår tomatsås och lagrad prästost

130 kr

 

Fengan:

Långbakade tomater från Gällenäs,

mozzarella, basilikaolja,

vår tomatsås och lagrad prästost.

100 kr

 

Bruket:

 Gällenäs paprika, basilikaolja, nötrulle

från Grön ko, ruccola, vår tomatsås

och lagrad prästost.

110 kr

 

Dalsland:

Fetaost och rödbeta, vår tomatsås

och lagrad prästost.

100 kr

 

Villan:

Getost Skärvångens, fetaost,

ädelost, mozarella, päron, vår tomatsås

och lagrad prästost.

110 kr

 

                 Ring och boka!

Tele:0532-784820

Vi har veganost och glutenfria pizzabottnar 15kr/extra. 

29 sep. 2020

Liljas split


 Då var det dags för pizzafredag igen den 2 oktober kl 16-19! Denna vecka är det Lilja som komponerat specialpizzan Liljas split!Lilja är 15 år bor här i Fengersfors och älskar musik & snön ! Gillar mode,och tycker det är kul med mat och bakning och pizza förstås.... Split-två delar med olika goda grejer på-kolla nedan så förstår ni! Å kolla in den här underbara bilden på Lilja och Nova när vi höll på att mura väggarna inne i bageriet för 10 år sen....


Här kommer menyn:


                  Ring och förboka på 0532-784820 !









16 sep. 2020

Pizza med änglahår!

 


Nu blir det pizza igen, efter vårt lilla uppehåll, 
vi har experimenterat med en ny sorts pumpa som vi 
har odlat i år. 
Bara namnet gör att en blir sugen på att prova den, 
Änglahårspumpa. Inte så pumpalik i karaktären, mer som en sommarsquash fast lite piggare i smaken. Ni får prova!

Vi blandar Änglahåret med lite av den snygga 
och goda tromboncino-squashen, parmesan och 
andra goda ingredienser. På Bruket har vi nu gått ner 
på mindre öppet igen nu när sommaren har passerat 
men alla leveranserna rullar på igen som vanligt.



Vedugnsbakad surdegspizza

på kulturspannmål

 

18 september kl 16-19

             

Änglahår:

Crème fraiche, vitlök, citron, 

änglahårspumpa, tromboncinosquash, 

parmesan, pumpakärnor, svartkål, 

pumpakärnsolja, smör,lagrad prästost.

120 kr

 

Fengan:

Långbakade tomater, mozzarella, 

basilikaolja,vår tomatsås och lagrad 

prästost.

100 kr

 

Bruket:

 Paprika, basilikaolja, nötrulle

från Grön ko, ruccola, vår tomatsås

och lagrad prästost.

110 kr

 

Dalsland:

Fetaost och rödbeta, vår tomatsås

och lagrad prästost.

100 kr

 

Villan:

Getost(Skärvångens), fetaost,

ädelost, mozarella, päron, vår tomatsås 

ochlagrad prästost.

110 kr

 

Ring och boka!

Tele:0532-784820

Vi har veganost och glutenfria pizzabottnar 15kr/extra.