12 nov. 2012

Vårt bröd


Allt vårt bröd bakas på ekologiska råvaror helt hantverksmässigt. Att arbeta med surdeg och långsamma jäsprocesser kräver mycket närvaro och omtanke ! och det ger ett smakrikt, hälsosamt och mättande bröd med god hållbarhet. Vårt mjöl mals i Frändefors och odlas av Wästgötarna.
Tänkte presentera vårt vanligaste sortiment och dess innehåll lite närmare:

Levain 
Brödet vi aldrig tröttnar på.Ett ljust lantbröd med aningens råg som vi kalljäser i korg över natt och som bakas helt utan jäst.Denna deg gör vi även våra surdegsfrallor på.
Ölands lantvete, fullkornsrågmjöl, rågsurdeg, durumvetemjöl och havssalt

Valnötsbröd 
Bakar vi på samma deg som levain och tillsätter rikligt med rostade valnötter.

Brukets Ljusa
Ett ljust luftigt segt bröd med god vedeldad skorpa.Passar till det mesta. Kalljäser över natt. Ölands lantvete, rågsurdeg, honung, rapsolja, havssalt, en smula jäst. 

Baguette 
En vacker kalljäst baguette med mycket smak och seg skorpa.
Ölands lantvete,havssalt, jäst
Varierar vi med att då och då göra som en flerkornsbaguette, chokladbaguette, blombaguette....
 

Solrosråg 
Mustigt gott rågbröd med aningens sötma.
Fullkornsrågmjöl, ölands lantvete, krossad råg, solroskärnor, linfrön, rågsurdeg, råsirap, havssalt, jäst.

Frukt&Nötbröd
Ett ljuvligt bröd späckat med godsaker. Njut med bara smör på...
Gör vi också frallor på alltsomoftast.
Ölands lantvete, fullkornsdinkel, fullkornsråg, torkade aprikoser, torkade äpplen , rostade hasselnötter, rågsurdeg,rapsolja, havssalt

Svedjerågen
Ett nyttigt och stärkande bröd på 100% råg och fin syra.Vilar ca 20 timmar innan det gräddas.
Fullkornsrågmjöl, rågsurdeg, svedjerågmjöl, havssalt. 

Dinkelkraft
Ett riktigt stärkande bröd med hela dinkelkärnor.
Dinkel fullkorn, hela dinkelkärnor, fullkornsrågmjöl, siktat dinkel, rågsurdeg, rapsolja och havssalt. 

Säsongsbröd 
Bröd som varierar med årstid och inspiration !
Just nu har vi fortfarande rödbetsbrödet. Bakas på dinkelsikt, rågsurdeg, honung, färskriven rödbeta, timjan, rapsolja, havssalt.
Bakas bara 2 veckor till. Sen är det dags för vörten att inträda!
I advent kommer vi utöver vörten att baka skållat rågbröd, och Fruktbrödet kommer att ändra karaktär till något mer julinspirerat....Återkommer med närmare beskrivning om dessa



 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar