18 mars 2020

Vad tror ni om kålrotspizza!


    Det tror vi kan bli riktigt gott! 
Den söta honungsrostade kålroten och den 
salta stekosten och lite smakpiff till det i form av 
rosmarin, citron och peppar.


Hokus pokus filliostus är Stekosterians namn på sin stekost. 
Tror vi berättat om dem förut men Stekosterian tål att 
nämnas många gånger! Sara och Filip driver ett mejeri norr om Skara där de tillverkar sin Hokus pokus filliostus. 



Visste ni förresten att det finns en Kålrotsakademi 
i Sverige som jobbar för att främja den svenska matens kulturarv. 
Kolla mer här! Det finns en uppsjö av olika kålrotssorter, inte bara en som det kanske känns som, Kålrotsakademien har anordnat smakprovningar av kålrotssorter och förökar och säljer frön för att öka mångfalden och intresset för denna grönsak.

Fredag 20 mars kl 16-19
             
Kålrotspizzan:
Honungsrostad kålrot, stekost från Stekosterian, 
rostade pumpakärnor med citron, soja och cayennpeppar,
 rosmarin, vitlökscrème fraiche och lagrad prästost.
110 kr

Fengan:
Färska tomater, mozzarella, basilika,
vår tomatsås och lagrad prästost.
90 kr

Bruket:
 Rostad paprika, basilikaolja, värmlandsnässkinka
från Grön ko, ruccola, vår tomatsås och
lagrad prästost.
100 kr

Dalsland:
Fetaost och rödbeta, vår tomatsås
och lagrad prästost.
90 kr

Villan:
Getost(Skärvångens), fetaost,
ädelost(Hillsands getgård),
mozarella, päron, vår tomatsås och
lagrad prästost.
100 kr



Ring och boka!
Tele:0532-784820
Vi har veganost och glutenfria
 pizzabottnar 15kr/extra

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar