Det tror vi kan bli riktigt gott!
Den söta honungsrostade kålroten och den
salta stekosten och lite smakpiff till det i form av
rosmarin, citron och peppar.
salta stekosten och lite smakpiff till det i form av
rosmarin, citron och peppar.
Hokus pokus filliostus är Stekosterians namn på sin stekost.
Tror vi berättat om dem förut men Stekosterian tål att
nämnas många gånger! Sara och Filip driver ett mejeri norr om Skara där de tillverkar sin Hokus pokus filliostus.
nämnas många gånger! Sara och Filip driver ett mejeri norr om Skara där de tillverkar sin Hokus pokus filliostus.
Visste ni förresten att det finns en Kålrotsakademi
i Sverige som jobbar för att främja den svenska matens kulturarv.
i Sverige som jobbar för att främja den svenska matens kulturarv.
Kolla mer här! Det finns en uppsjö av olika kålrotssorter, inte bara en som det kanske känns som, Kålrotsakademien har anordnat smakprovningar av kålrotssorter och förökar och säljer frön för att öka mångfalden och intresset för denna grönsak.
Fredag 20 mars
kl 16-19
Kålrotspizzan:
Honungsrostad kålrot, stekost
från Stekosterian,
rostade pumpakärnor med citron, soja och cayennpeppar,
rosmarin, vitlökscrème fraiche och lagrad prästost.
rostade pumpakärnor med citron, soja och cayennpeppar,
rosmarin, vitlökscrème fraiche och lagrad prästost.
110 kr
Fengan:
Färska tomater, mozzarella,
basilika,
vår tomatsås och lagrad
prästost.
90 kr
Bruket:
Rostad paprika, basilikaolja, värmlandsnässkinka
från Grön ko, ruccola, vår
tomatsås och
lagrad prästost.
100 kr
Dalsland:
Fetaost och rödbeta, vår
tomatsås
och lagrad prästost.
90 kr
Villan:
Getost(Skärvångens),
fetaost,
ädelost(Hillsands getgård),
mozarella, päron, vår
tomatsås och
lagrad prästost.
100 kr
Ring och boka!
Tele:0532-784820
Vi har veganost och
glutenfria
pizzabottnar 15kr/extra
pizzabottnar 15kr/extra
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar