Johanna Eheim blev mjölnare för ett år sen i
Assareby kvarn som ligger utanför Mellerud.
Johanna hörde av sig till Nils-Erik,
som har drivit Assarebyns kvarn och såg tillsammans
med sin bror i många år, och frågade om hon fick vara
med honom i kvarnen och lära sig.
Det fick hon på villkoret
att hon skulle fortsätta att mala,
hon hann vara med
Nils-Erik några gånger innan han hastigt gick bort.
Johanna är både kultur-och kunskapsbärare av att kunna mala mjöl i Assarebyns kvarn vilket är en fantastisk bedrift, för att baka bröd behövs en bonde, en mjölnare och en bagare och alla är viktiga!
Johanna kommer ursprungligen från Tyskland men har bott i Sverige i åtta år och bor på en gård utanför Mellerud med sin sambo, några fjällkor, ankor och höns.
Du hittar också Johanna i bageriet på pizzafredagarna där hon har blivit en klippa på pizzagräddning!
12 februari kl 16-19
Denna vecka gör vi alla pizzor på mjöl från Asssareby kvarn.
Assarebyns pizza :
Spenat, långbakade tomater, oliver,
fetaost, vitlöksolja, rostade rapsfrön,
vår egen tomatsås, lagrad
prästost.
130 kr
Fengan:
Långbakade tomater,
Sarella(mozzarella från
Stekosterian, basilikaolja,
vår tomatsås och lagrad
prästost.
100 kr
Bruket:
Paprika, basilikaolja,
skivat nötkött från Grön ko,
ruccola, vår tomatsås
och lagrad prästost.
110 kr
Dalsland:
Fetaost och rödbeta, vår
tomatsås
och lagrad prästost.
100 kr
Villan:
Getost Skärvångens, fetaost,
ädelost, Sarella, päron, vår
tomatsås
och lagrad prästost.
110 kr
Ring och boka!
Tele:0532-784820
Vi har veganost och
glutenfria pizzabottnar 15kr/extra.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar