Redan fredag?! Ikväll bakar vi Korizo utöver våra vanliga sorter Fengan,Dalsland,Villan och Bruket. På Korizon hittar ni Korizo-kryddig spicy rökt korv från Grön ko,skogschampinjoner, rostad paprika, oliver, en klick timjancremefraiche och färsk babyspenat!
I Not Quite Cafe och Bistro håller Fröskogs kulturförening i en Pubquiz,Musik och Mat.Så det är fritt fram att beställa pizza och ta med över till cafet.Låter som en perfekt fredag det! Vi ses!
21 apr. 2016
6 apr. 2016
Jazz och pizza
Vilken perfekt kombo! Det är Johan Björklund Dynamic Flavours,ett band från Göteborg som just släppt nytt album Burning Bridges.De står på scen vid kl 19, men bistron är öppen från kl 18-22.Så beställ din pizza och gå över njut av musik i vårens vackra kvällsljus!
På Dynamic Flavours lägger vi vitlökscremefraiche,lagrad prästost,tunnt skivad potatis och fänkål, rivet citronskal och färsk ramslök.Menyn kommer här:
20 mars 2016
Påsktider
Påsken är i antåg och det är full produktion i bageriet!Det levereras mån,ons,fre till ICA,Coop,Coop Nära.På onsdag till Grön ko,Byxfickan,Hälsoshopen,Jessicas delikatesser och Olssons hörna.På onsdag och fredag till Ica Kvantum. Öppettiderna för påskveckan hos oss i bageriet ser ut så här:
Skärtorsdag 9-18
Långfredag STÄNGT
Påskafton 9-13
Påskdagen STÄNGT
Annandag påsk STÄNGT
Vi bakar lite extra festliga påskbröd- Kavring med skållat rågmjöl,kummin och råsirap, Dill och prästost,Påskfruktbröd med mandel,hasselnöt,valnöt,aprikos,fikon, mörk choklad och rivet apelsinskal,och Chokladmoln!
Sen har vi ju såklart mycket av vårt vanliga sortiment att botanisera bland :Levain,Valnöt,Solrosråg,Ljusa moln,Fröbröd....
Vi har mycket beställningar så det kan vara klokt att ringa och boka er favorit om ni vill vara på den säkra sidan!
Det bakas också en del godsaker förstås.Citron och lakritsbiskvier,rawchokladbollar,sylttuppar,bullar....
....och butiken är nypåfylld med mathantverksdelikatesser bla knäckebröd och vaniljfudge från Sivans ost,bruna ägg från Gåseviken,marmelad från Johntes,ekologiskt godis från Ekorrens,strutsägg från Dalslandsstruts och mycket mer,Glad påsk på Er !
10 mars 2016
Strutspizza
Dalslandsstruts hittar man utanför Färgelanda och de skaffade sina första strutsar 2012 och har allt från avelstrutsar till kycklingar och slaktstruts.Från 2015 har de även en gårdbutik där de säljer strutskött och diverse strutsprodukter,läs mer om dem på www.dalslandsstruts.se!
Strutskött är magert och mört och hälsosamt kött.Ett strutsägg motsvarar ca 25 vanliga hönsägg och går att baka fint på. Har vi tur så får vi två till bageriet imorgon!
Jo, nu till pizzan! Strutspizzan fyller vi med :
Strutsen:
Vitlökscremefraiche,rökt struts,potatis,
jordärtskocka,prästost,purjolök och färsk babyspenat - 110 kr
I övrigt finns såklart Fengan,Bruket,Villan och Dalsland,Välkomna!
24 feb. 2016
Ärtan Pärtan Puff
Fredag i antågande! Efter en liten tid uppehåll är det äntligen pizzatime igen! Kvällens extra allt är Ärtan Pärtan Puff, en skön grön pizza med begynnande vårkänslor..... Vitlökscremefraiche som grund,sen på med lagrad prästost,citronskal,vår hemgjorda ärtpesto-gröna ärtor som mixas med rapsolja,parmesanost och basilika-kallrökt lax från Håfverud rökeri,och toppas sen med färsk dill och persilja.Välkomna med era beställningar!
10 feb. 2016
Not Quite Semmelcafe !
I helgen smäller det till! Kom hungriga till Not Quite cafes populära semmelcafe! Det blir semlor i långa rader,och alla de sorter... Även detta år håller vi i trådarna för detta evenemang. Alltså! Boka in i kalendern :13-14 feb kl 11-17. Nyhet i år blir Äppelsemlan! oj oj.Den ni.
Vi fyller kardemummabullen med vår ljuvliga mandelkräm (gjord på Woodshades prisbelönta marsipan,rostade mandlar mixade med mjölk och lite råsocker)och lägger sen på vår karamelliserade äppelkompott(äpplen långsamt sjudna i råsocker,kanel och vaniljstång) och toppar med vispad grädde.....
På semelmenyn detta år hittar ni:Klassisk,Wiener,Choklad,Lakrits,Äpple och Lemoncurd.Vi har laddat upp med kartonger och påsar för er som vill köpa med er semlor hem istället, om det är för trångt vid borden...
Vi kommer även servera en soppa och bröd, Croque Love-en grillad macka med riven rödbeta,pesto,fetaost,lagrad prästost som serveras med en rödkålssallad.Vi kommer även att kunna erbjuda vegan-laktosfri-glutenfri semla:)Varmt välkomna är Ni !
Vi fyller kardemummabullen med vår ljuvliga mandelkräm (gjord på Woodshades prisbelönta marsipan,rostade mandlar mixade med mjölk och lite råsocker)och lägger sen på vår karamelliserade äppelkompott(äpplen långsamt sjudna i råsocker,kanel och vaniljstång) och toppar med vispad grädde.....
På semelmenyn detta år hittar ni:Klassisk,Wiener,Choklad,Lakrits,Äpple och Lemoncurd.Vi har laddat upp med kartonger och påsar för er som vill köpa med er semlor hem istället, om det är för trångt vid borden...
Vi kommer även servera en soppa och bröd, Croque Love-en grillad macka med riven rödbeta,pesto,fetaost,lagrad prästost som serveras med en rödkålssallad.Vi kommer även att kunna erbjuda vegan-laktosfri-glutenfri semla:)Varmt välkomna är Ni !
5 feb. 2016
Brödkurs på G
Ja då var det dags brödvänner! Nytt kursdatum som ni kan boka in er på.
Söndag 13 mars kl 09-13 kör vi åter en grundkurs och lär oss mer bubblande surdegar. Vi provar lite olika degar,snackar,gräddar och smakar förstås! 750 pix. Maila ert intresse/frågor till info@bruketsgodaste.se eller ring oss på 0532-784820
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)