31 maj 2013

Hallonmazariner

Idag bakar vi hallonmazariner, små rabarberpajer med maräng och så massor med bullar så klart!
Vill du hellre baka själv kommer receptet på dom ljuvliga hallonmazarinerna här:

Pajdeg:
150 g smör
3 1/2 dl socker
1/2 dl råsocker
1 äggula
Blanda ihop allt till en smidig deg.Kavla ut och tryck ut i småformar.Förgrädda ca 5 min i 200 grader.

Mazarinfyllning:
100 g smör
400 g mandelmassa
4 ägg
1/2 dl socker
2 tsk nystött kardemumma
1 msk mjöl
Mixa ihop allt till en slät smet. Häll i de förgräddade småformarna.Tryck i några hallon. Grädda ca 7-10 min i ugn.Tills smeten har stannat. Blanda florsocker och en god hallonsaft till lagom glasyrkonsistens och bred över mazarinerna när de svalnat något. Good luck!

Vi bakar även sådana här läckra pizzabullar i helgen.Perfekta att ha med på utflykten.Fyllda med lagrad prästost,fetaost,babyspenat,rostad paprika,vitlöksoliver,tomat,oregano......Vi ses!




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar