5 apr. 2017

Kulinarisk Värmlandstur


 Riktigt rolig vecka det här full med festligheter! I helgen var vi iväg ett gäng producenter från Dalslandsmat på Kulinarisk Värmlandstur och besökte en massa spännande och fina platser, människor och djur!
Vi startade med grym frukost på Grön ko där Christina tog emot oss och berättade om sin resa, för att fortsätta upp till Wermlandsmejeri...
....där vi fick besöka mejeriet och höra om deras utveckling...
Vi åt en smaskig lunch på Almars krog, innan vi fortsatte mot Torfolk gård och fick se deras odlingar och sylttillverkning.De är ju riktiga pionjärer och grundades ju redan 1977...Nära Torfolk hittar man Lars i Höje vedugnsbageri, som ju har en liknande vedugn som oss och som delade med sig av sina kunskaper till oss innan vi startade.Han bjöd på bullar och kaffe och utsikt över Klarälven!
Vi avslutade dagen hos Christian på Västra Ämterviksbryggeri i Sunne, där vi fick se hur han arbetade hantverksmässiga metoder och lokala odlare för att brygga sitt goda öl!
Nästa dag fortsatte vi med en getostprovning på Lillängens gårdsmejeri,vi snackade lite med deras 200 getter och ett gäng fjällkor, innan vi for till Fryksdalens fårfarm, Lillängshamnens fiskerökeri i Karlstad för att avsluta att se Linns nya fina krog Sjösidan i Åmål.Det ni !

Påfyllda av energi blev vi ju oxå av dagarna i Nyköping!Där vi har träffat fantastiskt trevliga människor,haft spännande diskussioner och gastronomiska samtal,lyssnat till inspirerande tal,minglat och ätit så god mat!
Så naturligtvis kände vi ju oss alla som vinnare!
I självaste Matverk knep Ångermanlands lag vinsten med Slaktarens hemlighet, där de har tagit tillvara på en hemlig styckdetalj,förädlat och förpackat riktigt snyggt!På andre plats
....en ärtburgare, god och helt rätt i tiden! och Gästrikland kammade hem tredje plats med en kycklinglevermousse...Yeah!
Så nu är vi laddade att sätta händerna i degen igen och påsk-peppa!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar